Mainos
Mainos

Asunnottomien yötulet roihuavat jälleen

Asunnottomien yötä vietetään ympäri maata jo kymmenettä kertaa.

Suomessa arvioidaan olevan yli 7000 yksinäistä asunnotonta. Asunnottomia perheitä on muutamia satoja.

Helsingissä presidentti Tarja Halonen sytytti asunnottomien yötulet illalla Hakaniemen torilla. Halonen muistutti, että asuminen on ihmisen perusoikeuksia ja suomalaisten tulee yhdessä toimia tämän asian toteuttamiseksi.

- Olen erittäin iloinen siitä, että näiden kymmenen vuoden aikana on paljon asioita saatu ratkaistuksi. Mutta kuten täällä sanoin, meillä on edelleen tuhansia ihmisiä, jotka ovat ilman asuntoa. Täsmälleen sanottuna 7400 tilaston mukaan. Vaikka tämä summa tuntuu pieneltä, se on koko joukko ihmisiä, Halonen sanoi MTV:n uutisten haastattelussa. - Olen erittäin iloinen siitä, että Helsingin kaupunki ja muutkin kunnat - myös ministeri (Jan) Vapaavuori ja monet, monet kansalaisjärjestöt - ovat olleet tässä työssä mukana, mutta hellittää ei saa.

Asunnottomia on eniten pääkaupunkiseudulla.

Aktivistit valtasivat Helsingin yliopiston päärakennuksen

Joukko opiskelijoita valtasi Helsingin yliopiston päärakennuksen tiloja illalla. Tempaus järjestettiin, koska Helsingissä vietetään Asunnottomien yötä. Opiskelijatoimintaryhmän mukaan valtaukseen osallistui noin 20 ihmistä. Aktivistit haluavat yön kestävällä valtauksella kiinnittää huomiota myös opiskelijoiden asuntotilanteeseen.

Valtaajien mukaan Helsingissä ei ole riittävästi edullisia asuntoja opiskelijoiden tarpeisiin. Ryhmä vaatii kaupunkia rakentamaan lisää vuokra-asuntoja ja sallimaan käyttämättömien kiinteistöjen valtaamisen.

Myös Ullanlinnassa vallattiin rakennus. Valtaajaryhmä kertoi aikovansa järjestää Neitsytpolulta valtaamasssan tilassa hätämajoitusta viikonlopun yli.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot