Mainos
Mainos

Asunnottomuuden pelätään jälleen pahenevan Helsingissä

Asunnottomuuden pelätään jälleen pahenevan mm. nihkeän asuntotuotannon, huippuvuokrien ja muuttoliikkeen vuoksi. Helsinkiin avataan ensi viikolla Suomen ensimmäinen yökeskus asunnottomille.

Vailla vakinaista asuntoa -yhdistyksen idea, asunnottomien yökeskus, vietti tänään harjakaisiaan. Ensi viikosta alkaen tarjolla on lämmin paikka, sosiaalityöntekijöiden apua, ruokaa, tarvittaessa myös puhtaita vaatteita ja suihku.

Asuntotilanteen heikkenemisen ovat havainneet mm. Helsingin poliisit - asunnottomia hakeutuu yöksi putkaan. Säilöönotot ovat monen vuoden jälkeen taas kasvussa: kun vuonna 95 niitä oli 15 000, tänä vuonna määrä voi nousta jo 20 000:een.

Sosiaaliviraston arvioiden mukaan asunnottomia on Helsingissä noin 7 000. Luku kasvaa huomattavasti kun mukaan lasketaan vaikkapa asuntopulan vuoksi kotonaan asuvat nuoret.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme