Mainos
Mainos

Asuntoa etsitään yhä useammin netistä

Internetin käyttö uuden kodin etsinnässä on lisääntynyt etenkin nuorten ja keski-ikäisten keskuudessa.

Etenkin nuoret ja keski-ikäiset käyttävät yleisesti Internetiä etsiessään tietoja myytävistä asunnoista. Netin käyttö on yleistynyt myös vanhemmissa ikäluokissa, ilmenee Tampereen yliopiston Liiketaloudellisen tutkimuskeskuksen tekemästä selvityksestä.

Kyselyyn osallistuneista asunnonostajista 81 prosenttia oli käyttänyt Internetiä asuntokaupan tietolähteenä. Kaksi vuotta sitten vastaava osuus oli 66 prosenttia.

Sanomalehtien asema asuntokaupan tiedonlähteenä on edelleen vahva, sillä 81 prosenttia vastaajista oli etsinyt tietoja sanomalehdistä.

Tärkein asunnon valintakriteeri on asunnon hinta-laatusuhde. Asunnon toimivuus ja asuinalueen viihtyisyys sekä hyvät liikenneyhteydet korostuivat myös aiempaa enemmän.

Kyselyyn vastasi 339 asunnon maalis-toukokuussa ostanutta henkilöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot