Mainos
Mainos

Asuntoautohuijausten petossumma kasvaa

Petoksiksi epäiltyjä kauppoja on paljastunut eri puolilta maata.

Jyväskylän poliisin talousrikosyksikön paljastama asuntoautohuijausten sarja on laajentunut viime viikkoina. Petosten yhteissumma nousee noin 600 000 euroon.

Petoksiksi epäiltyjä kauppoja on paljastunut eri puolilta maata. Niitä on tullut tutkintaan 24, joista 19 on törkeitä petoksia. Yksi rikossarjaan liittyvä tapaus ilmoitettiin poliisille vielä tällä viikolla.

Rikoskomisario Olavi Saunamäki Jyväskylästä arvelee, että kaikki tähän rikossarjaan liittyvät teot alkavat olla tutkijoiden tiedossa. Huijaukset ajoittuivat kesäkuun 2004 ja elokuun 2005 välille.

Jyväskylän käräjäoikeus vangitsi syyskuussa rikoksista epäiltynä kolme keskisuomalaista miestä, joista yksi on edelleen vangittuna. Miesten omistamaa yhtiötä koskeva konkurssiprosessi on aloitettu.

Yhtiön tarkoituksena oli tuoda Suomeen asuntoautoja Saksasta ja Italiasta. Yrityksen kotipaikaksi oli ilmoitettu Jämsä, mutta sen toimipiste oli Jyväskylässä.

Poliisin mukaan asiakkaat maksoivat 10 000-45 000 euron ennakkomaksuja, mutta heille ei toimitettu tilattuja asuntoautoja. Lisäksi yritys laiminlöi täysin verojen maksun. Verovelkaa kertyi reilusti yli 100 000 euroa.

Asuntoautopetoksia on ilmoitettu poliisille Jyväskylästä, Lahdesta, Hollolasta, Kouvolasta, Porvoosta, Helsingistä, Tammisaaresta ja Oulusta. Yritys ehti osallistua muutamille messuille.

Poliisin talousrikosyksikkö ryhtyi tutkimaan yhtiön liiketoimintaa tämän vuoden kesällä. Tutkinta jatkuu loppuvuoden aikana asianomistajien kuulemisella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme