Mainos
Mainos

Asuntojen hintatiedot nettiin keväällä

Ympäristöministeriö suunnitteli asuntojen toteutuneiden myyntihintojen viemistä nettipalveluun jo vuodenvaihteeseen mennessä, mutta hankkeen käynnistys siirtyy teknisistä syistä keväälle.

Ympäristöministeriön mukaan asuntokauppojen toteutuneet hinnat ja muut myytyjä asuntoja koskevat tiedot ovat tuolloin saatavilla 16 suurimmasta kaupungista.

Kaupungit ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Lappeenranta, Joensuu, Rovaniemi, Vaasa ja Kotka.

Ministeriö suunnitteli alun perin palvelun perustamista jo vuoden loppuun mennessä. Järjestelmän teknisen toteutus siirtyy kuitenkin ensi vuoden puolelle, ministeriö tiedottaa.

Palvelu on kansalaisille maksuton. Hintatietojen lisäksi nettipalvelu kertoo muun muassa asuntokaupan ajankohdasta, asunnon pinta-alasta ja huoneistotyypistä sekä kiinteistövälittäjän arvion asunnon kunnosta. Asunnon tarkkaa osoitetta palvelussa ei paljasteta.

Tiedot perustuvat kiinteistönvälittäjien tietoihin. Ministeriö on neuvotellut tänä syksynä näiden tietojen hyödyntämisestä.Ministeriö arvioi, että hintatietojen julkistaminen voi alentaa asuntojen hintapyyntöjä ja lyhentää asuntojen myyntiaikoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot