Mainos
Mainos

Asuntojen myyntiajat pidentyneet

Kiinteistövälittäjien mukaan asuntokauppa polkee paikallaan lähinnä korkeiden hintojen takia. Asunnoista pyydetään epärealistisen suuria hintoja etenkin pääkaupunkiseudulla.

Asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet. Ostajia pidättelevät etenkin koronnousu ja korkeat hinnat. Samaan aikaan myytävien asuntojen tarjonta on lisäntynyt.

Asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet tasaisesti vuodesta 2005, joka oli auntokaupan huippuvuosi. Esimerkiksi Tampereella kaupat tehtiin parhaassa vaiheessa keskimäärin alle 40 vuorokaudessa. Nyt keskiarvo hipoo kahta kuukautta.

MTV3:n kyselyyn vastanneet kiinteistövälittäjät olivat yhtä mieltä siitä, että korkojen nousu hillitsee osaltaan asunnonhankintaa. Kiinteistövälittäjien mukaan asuntojen korkeat hinnat ovat kuitenkin korkoja suurempi syy verkkaiseen asuntokauppaan. Erityisesti pääkaupunkiseutu on kipurajoilla hintojen suhteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme