Mainos
Mainos

Asuntojen rakennusluvat vähenivät kolmanneksen

Asuntojen rakennuslupia myönnettiin tammikuussa kolmannes eli 29 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Rakennusluvan sai 1300 uutta asuntoa. Kaikkiaan tammikuussa myönnettiin rakennuslupia 2,7 miljoonan kuutiometrin verran. Määrä oli yli puolitoistakertainen vuotta aiempaan verrattuna.

Näin suuri kasvu aiheutui lähinnä yhdestä suuresta teollisuusrakennushankkeesta Eurajoen kunnassa. Ilman tätä hanketta rakennuslupakuutioiden kasvu olisi ollut kaksi prosenttia.

Asuinrakennuslupien kuutiomäärä sen sijaan väheni runsaan viidenneksen viime vuoden tammikuusta. Kerrostaloasuntojen lupamäärä oli vain puolet edellisvuotisesta. Omakotitaloasuntojen määrä väheni viisi prosenttia vuotta aiemmasta, mutta rivitaloasunnoille lupia sen sijaan myönnettiin viidennes enemmän kuin vuoden 2004 tammikuussa.

Tilastokeskuksen rakennuslupatilasto perustuu kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin myönnetyistä rakennusluvista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot