Mainos
Mainos

"Asuntomarkkinat tasapainossa"

Asuntomarkkinoilla vallitsee Kiinteistömaailman toimitusjohtajan Tommi Rytkösen mukaan tällä hetkellä erikoisen tasapainoinen tilanne.

— Ostajien kasvoilta on haihtunut se voimakkain innon puna. Finanssikriisin jälkeen kauppamäärät elpyivät varsin nopeasti ja hinnat tulivat myös ylöspäin. Viime kesästä lähtien hintakäyrät ovat olleet kuitenkin aika vaakasuorat.

Rytkönen pitää tilanteen vakiintumista hyvänä asiana.

— Aika harva haluaa asuntokauppaansa suurta dramatiikkaa, Rytkönen selittää.

Tuoreiden lukujen mukaan asuntojen keskineliöhinnat ovat nousseet Helsingissä noin 3,4 prosenttia ja koko maassa 4 prosenttia.

Rytkösen mukaan tilanteessa on huomattavia alueellisia eroja.

— Juuri nyt näyttää siltä, että pääkaupunkiseudulla rauhoittuminen on ollut voimakkaampaa kuin muualla Suomessa. Esimerkiksi Pirkanmaalla odotukset ovat selkeästi positiivisemmat kuin Helsingissä, Rytkönen arvioi.

Katso Kiinteistömaailman toimitusjohtajan Tommi Rytkösen haastattelu: (Huomenta Suomi 12.4.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot