Mainos
Mainos

Asuntomarkkinoilla loppukiri: Etenkin uusien asuntojen ostajat liikkeellä

Asuntomarkkinoilla on nyt loppukirin makua.

Nouseva varainsiirtovero, keskustelu lainakatosta ja tiukentuvista lainaehdoista ovat tuoneet nousupiikkiä markkinoille loppuvuodeksi. Tätä mieltä on Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Inha.

– Kyllä kaikki ne, joilla on ollut vähänkin aikomusta tehdä jotakin asuntorintamalla, pyrkivät nyt tässä ennen vuodenvaihdetta toimimaan.

Inha painottaa, että varainsiirtoveron muuttuminen ensi vuoden maaliskuussa on vilkastuttanut etenkin uusien asuntojen kauppaa. Nykyisen käytännön mukaan varainsiirtoveroa maksetaan asunnon myyntihinnasta. Ensi vuoden maaliskuun alusta laki muuttuu niin, että varainsiirtoveroa maksetaan asunnon velattomasta hinnasta.

– Uusissa asunnoissa velkaosuudet ovat suuria, joten euromäärä kasvaa merkittävästi, vaikka veroprosentti nousee vain 1,6 :sta kahteen prosenttiin, Inha selvittää.

Asuntomarkkinoita vilkastuttavat myös monet muut tekijät.

– Puheet mahdollisesta lainakatosta ja tiukentuvista lainaehdoista huolestuttaa etenkin ensiasunnon ostajia ja pistää heihin vauhtia.

Suhteellisen pienet asunnot menevät nyt siis kuin kuumille kiville.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme