Mainos
Mainos

Asuntoministeri: Rakennusalan ongelmat syvälliseen pohdintaan

Asuntoministeri Pia Viitasen (sd.) mielestä rakennusalalla tarvitaan syvällistä pohdintaa alan ongelmista. Viitasen mukaan rakentamisen laadussa on paljon kehitettävää.

Ministeri arvioi, että esimerkiksi urakoiden liiallinen ketjuttaminen aliurakoitsijalta toiselle ja kireät aikataulut aiheuttavat laatuongelmia.

Koko alaa ei kuitenkaan pidä leimata ongelmien perusteella, sanoo Viitanen. Hänen mielestään valtaosa rakennuskannasta on hyvin rakennuttua.

Rakennusteollisuuden johtaja Jukka Pekkanen pitää suomalaisen rakentamisen laatua pääsääntöisesti hyvänä, mutta myöntää ongelmia olevan.

- Rakennusalalla on varmasti paljon parannettavaa, mutta on hyvä, että ala on jo itsekin herännyt toimimaan. Esimerkiksi Rakennusteollisuus RT on aloittanut kehityshankkeen rakentamisen laadun parantamiseksi, ministeri Viitanen sanoo.

Ympäristöministeriössä on menossa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisarviointi. Viitasen mukaan sen tavoitteena on selkiyttää alaa koskevia säädöksiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme