Mainos
Mainos

Asuntomurrot lisääntyneet - näin suojaudut voroja vastaan

Asuntomurrot ovat lisääntyneet Suomessa tänä vuonna viime vuoteen verrattuna, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Kimmo Hyvärinen.

Hänen mukaansa asuntomurrot lisääntyvät varsinkin kesäaikaan, jolloin ryöstöjen kohteiksi joutuvat kesämökit ja omakotitalot.

– Rikollinen valitsee murtokohteensa yleensä sijainnin mukaan. Aluetta katsastetaan yleensä murtoa edeltävänä päivänä. Asunnon sisälle mennään puolestaan joko ikkunasta tai rikkomalla ovi, Hyvärinen kertoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Hänen mukaansa asuntomurroilta voi murtautua monella tapaa. Hänen mukaansa naapuruston kanssa kannattaa pitää yhteishenkeä.

– Nyrkkisääntönä on se, että pidetään postilaatikot tyhjinä, jos ollaan matkoilla. Kannattaakin siis sopia naapureiden kanssa postin hakemisesta. Naapuriyhteisöä kannattaa pitää muutenkin yllä. Kannattaa pitää naapurivalvontaa ja puuttua siihen, jos toisen tontilla liikkuu epämääräistä porukkaa, Hyvärinen toteaa.

Hänen mukaansa asuntovarkaita on kahdenlaisia: paikkakuntalaisia pikkuvoroja sekä ulkomailta tulleita ammattirikollisia.

– Ulkomaalaisia asuntovoroja on kymmeniä. Kun Eurooppa on yhdentynyt, heitä on tullut tänne. He murtautuvat asuntoihin ja poistuvat arvotavarat mukanaan nopeasti maasta pois, Hyvärinen selvittää.

Katso rikoskomisario Kimmo Hyvärisen haastattelu: (Huomenta Suomi 30.7.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme