Mainos
Mainos

Asuntosijoittajat etsivät kohteita pääkaupunkiseudun ulkopuolelta

Asuntosijoittajat etsivät sijoituskohteita esimerkiksi Varkaudesta, Kotkasta ja Lahdesta, joissa sijoituksen tuotto voi nousta huomattavasti korkeammaksi kuin pääkaupukiseudulla.

Asuntosijoittajat ovat alkaneet hakeutua pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Pääkaupunkiseudulla asuntosijoituksen tuotto jää korkeiden myyntihintojen vuoksi helposti alle viiden prosentin. Siksi sijoittajat suuntaavat nyt katseensa muualle maahan.

Esimerkiksi Varkaudessa yksiön hinta voi olla vain puolet Helsingin hinnoista, mutta vuokrataso on silti melko korkea. Varkaudessa sijoittaja voikin saada asunnosta tuottoa parhaimmillaan yli 10 prosenttia. Varkauden ohella asuntosijoittajat suuntaavat myös muun muassa Kotkaan, Lahteen ja Loviisaan.

Suoran asuntosijoittamisen lisäksi markkinoilla olisi kiinnostusta myös kiinteistösijoitusrahastoja kohtaan. Oikeusministeriössä valmistellaankin parhaillaan lakimuutosta, joka mahdollistaisi niiden perustamisen. Kiinteistösijoitusrahasto voisi sopia hyvin yksityisellekin sijoittajalle, arvelee toimitusjohtaja Ritva Räisänen OP-Kiinteistökeskuksesta Kuopiosta.

- [Silloin] ei tarvitsisi sijoittaa pelkästään esimerkiksi yhteen yksiöön tai kaksioon, jossa sijoittaja yksin huolehtii asunnon kunnosta ja vuokralaisista ja sijoituksen tuottamisesta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme