Mainos
Mainos

Atkinsin dieetin teho arveluttaa

Atkinsin dieetti jakaa mielipiteet melko tasaisesti MTV:n nettikyselyssä. Vajaa puolet, eli 45 prosenttia vastaajista uskoo Atkinsin dieetin tehoon, kun taas 55 prosenttia ei usko, että se on hyvä painonhallintakeino.

Atkinsin dieetti ei ole mikään uusi keksintö, mutta se on saanut lähiaikoina uutta huomiota, kun arvostettu New England Journal of Medicine julkisti tuoreen israelilaistutkimuksen. Sen mukaan Atkinsin dieetti toimii.

Nettikyselyyn vastanneiden kokemukset ruokavalion kokeilusta vaihtelevat suuresti.

- Kauhea dieetti! Itse meinasin kuolla! Aloitin dieetin ilman lääkärintarkastusta ja sairastuin. Atkinsin dieetti pitää suorittaa tarkassa lääkärin valvonnassa. Olen mieluummin hieman ylipainoinen kuin sairas, kirjoittaa nimimerkki miina.

- Mieheni pudotti aikoinaan Atkinsin dieetillä nopeasti 30 kiloa.Tehokas se on, mutta mistään en ole saanut vastausta siihen, nouseeko kolesteroliarvo ja kasvaako verisuonitautien riski, sanoo puolestaan Terttunen 10.

Laihtuminen on pitkälti asennekysymys, pohtii muun muassa nimimerkki Vähemmän pihvejä.

- Painonhallinnassa saavutetaan pysyviä tuloksia asenteiden ja koko elämäntavan muutoksilla. Pelkkä ruokavalioon tuijottaminen ei jaksa ihmistä kovin kauaa kiinnostaa. Jos löytyy todella kiinnostavaa ja mielekästä tekemistä, esimerkiksi jotakin luovuuteen liittyvää, voin olla ihan huomaamatta syömättä tuntikausia.

Atkinsin dieetti on saanut nimensä kehittäjänsä, yhdysvaltalaisen lääketieteen tohtori Robert Atkinsin (1930–2003) mukaan.

Atkins kehitti ensimmäisen laihdutusruokavalionsa diabeetikkojen suositusruokavalion pohjalta. Laihdutusruokavaliossa saa syödä käytännössä kaikkea, mutta siinä pyritään välttämään hiilihydraatteja ja syömään niiden sijaan rasvaa ja proteiineja.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio nousi yleiseen tietoisuuteen kirjasarjan kautta, jonka ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1972.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme