Mainos
Mainos

Atrian tehtaalta öljyä Kallaveteen

Vuodon syynä oli venttiilin virheasento. Poliisi tutkii tapausta epäiltynä ympäristön turmelemisena.

Ainakin 7 000 litraa raskasta polttoöljyä valui viemäriin ja osin Kallaveteen Kuopiossa viime yönä. Veteen öljyä pääsi parituhatta litraa. Kuopion poliisin mukaan öljyn kokonaismäärä voi olla suurempikin.

Vuoto sattui Atrian Kelloniemen tuotantolaitoksilla. Syynä oli väärään asentoon joutunut öljynsyöttöputkiston ilmausventtiili. Yhdessä öljynpoltinhuoneessa oli tehty eristystöitä jäätymisongelman takia, ja siinä yhteydessä venttiiliä oli liikutettu.

Öljyä ehti valua 210 000 litran säiliöstä viemäriverkostoon ja järveen puolen vuorokauden ajan. Jostain syystä öljynerotuskaivon hälyttimet eivät toimineet. Tapaus huomattiin aamuseitsemältä.

Päivän mittaan viemärikaivoista imettiin noin 5 000 litraa öljyä. Järveen päässyt öljy oli pohjassa viiden sentin paksuisena mattona noin 300 neliömetrin alueella.

- Vuoto oli aika iso, luonnehti palomestari Arto Lappi Kuopion pelastuslaitokselta.

Hänen mukaansa jähmettynyt öljy ei kylmässä vedessä pääse leviämään laajemmalle.

Ranta kuuluu Atrialle, eikä se ole virkistyskäytössä. Pelastus- ja ympäristöviranomaiset selvittävät, miten öljy poistetaan järvestä.

Tekninen johtaja Tapani Potka kertoi, ettei onnettomuus vaikuttanut tuotantoon. Hän ei vielä osannut arvioida vahinkojen rahallista määrää.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä ympäristön turmelemisena.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme