Mainos
Mainos

Aula: Lasten liikennetarpeet huomioitava

Lapsiasiavaltuutetun mielestä liikennesuunnittelulla pitäisi edistää lasten mahdollisuuksia liikkua itse kouluun ja harrastuksiin.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula muistuttaa, että lasten näkökulma on huomioitava tulevassa liikenneselonteossa.

Aulan mielestä tavoitteeksi tulee ottaa kevyen liikenteen väylien rakentaminen ja valaiseminen sekä kohtuuhintaisten joukkoliikennepalveluiden lisääminen. Myös koulujen liikenneympäristön turvallisuutta pitää edistää.

Aulan mukaan lapsia kuljetetaan yhä enemmän harrastuksiin ja kouluun, koska matkat ovat pitkiä ja usein myös vaarallisia. Autoistuminen vähentää lasten arkiliikuntaa.

- Liikennepolitiikan ratkaisuilla tulee edistää lasten mahdollisuuksia liikkua itse kouluun ja harrastuksiin, Aula sanoo.

Aulan mielestä lasten omia mielipiteitä liikenteestä on kartoitettava, ja heidän tulee voida osallistua itseään koskevien liikenneratkaisujen suunnitteluun.

Liikenneministeriö valmistelee parhaillaan liikenneselontekoa, joka annetaan eduskunnalle ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot