Mainos
Mainos

Aune Jääskinen Vuoden isovanhemmaksi

Professori Aune Jääskinen nimettiin tänään Vuoden isovanhemmaksi. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto julkisti valintansa isovanhempien päivän juhlassa Helsingissä.

Vuonna 1995 professorin arvon saanut Jääskinen toimi Ulkomaisen taiteen museon johtajana vuodesta 1990 tähän vuoteen. Hän on saanut nimeä erityisesti ikonien tuntijana.

Professori Jääskinen on myös kolmen lapsen äiti ja viiden lapsen isoäiti. Tieteellisen uransa lisäksi hän onkin ollut kiinnostunut myös muun muassa lastenkulttuurista ja kirjoittanut pakinoita, novelleja, lastenkirjoja, käännöksiä ja radio-ohjelmia. Ideoita kirjoituksiin on löytynyt erityisesti lasten kanssa käydyistä tarinatuokioista.

Kiinnostus lapsiin ja huolenpito heistä ovat Jääskisen mukaan perusasioita, joissa "ihminen on omimmillaan".
-Lapsenlapset ovat opettaneet minua ja ovat ohittaneet minut älyllisessä väittelyssä - ja se on hauskaa!

Aiemmin huomionosoituksen ovat saaneet fil.maist. Pirkko Aro, professori Kalle Österlund, professori Elina Haavio-Mannila, Kylli Koski ja Fröbelin palikat -yhtye.

Isovanhempien päivällä halutaan tiivistää lastenlasten ja isovanhempien välejä ja muistuttaa siitä, että vanheneminen on luonnollinen osa elämää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme