Mainos
Mainos

Aurajokeen saapuu kymmeniä ulkomaalaisia kriisialuksia

Suomi isännöi ensi viikon alussa suurta kansainvälistä merellistä kriisinhallintaharjoitusta.

Ensi maanantaina ja tiistaina pidettävään "Northern Coasts 2010" -harjoitukseen osallistuu viitisenkymmentä alusta ja 3 500 - 4000 henkilöä 13:sta eri maasta. Mukana ovat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Saksa, Puola, Viro, Latvia, Ranska, USA, Iso-Britannia, Alankomaat ja Belgia. Lisäksi harjoituksessa nähdään myös maa- ja ilmavoimien joukkoja, muun muassa noin 10 helikopteria ja noin 25 lentokonetta eri maista.

Harjoitusalueena on Saaristomeri, Itämeren pohjoisosa ja Pohjanlahden eteläosa.

Harjoituksen kuvitteellisessa tilanteessa käynnissä on kriisinhallintaoperaatio, jonka turvallisuusuhkia ovat muun muassa terrorismi, merirosvous ja salakuljetus. Sen tavoitteena on kehittää osallistuvien joukkojen yhteistoimintakykyä vaativissa, matalissa ja karikkoisissa olosuhteissa.

Suurin osa ulkomaisista aluksista saapuu Suomeen ensi perjantaina ja ne kokoontuvat Turkuun Aurajoen varrelle. Suurimpaan osaan aluksista pääsee myös tutustumaan lauantaina ja sunnuntaina 11. ja 12. syyskuuta klo 13 - 16. Viikonlopun jälkeen alukset siirtyvät harjoitusalueelle merelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme