Mainos
Mainos

Auringon siivellä vuoden luontokirjaksi

Maailman Luonnon Säätiö WWF nimesi tänään suomalaiseksi vuoden 1997 luontokirjaksi Hannu Hautalan ja Markku Lappalaisen teoksen Auringon siivellä - Vuodenkierto suomalaisessa luonnossa. Valintaraati kiitteli kuvien ja tekstin kokonaisuutta taiteelliseksi ja ehjäksi.

Toimittaja Markku Lappalaisen tapaa kirjoittaa luonnon hädästä ja suojelutarpeesta kehuttiin erityisen asialliseksi, ja valokuvaaja Hannu Hautalan kuvia tasoltaan erinomaisiksi ja jopa uskomattomiksi. Lisäksi kirjan teemaa pidettiin selkeänä.

Palkitun teoksen on julkaissut kustannusosakeyhtiö Otava. Raati myönsi lisäksi kunniamaininnan Aura Koiviston ja Risto Sauson kirjalle Haapa - elämänpuu.

Kirjan todetaan ottavan kantaa tärkeään yksittäiseen asiaan, lehtipuiden merkitykseen metsäluonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä. Kirjan on kustantanut Luonnonsuojelun Tuki Oy.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme