Mainos
Mainos

Aurinkoinen pääsiäinen ruuhkauttaa terassit

Pääsiäisen lämmöt alkavat tänään.

Tällä tavalla Maikkari uutisoi tänä aamuna. Iltapäivästä aina maanantaihin asti tämä tietää ryntäystä terasseille, kun ihmiset lähtevät nauttimaan pitkästä viikonlopusta.

Lauantaiksi ja sunnuntaiksi luvatut kahdenkymmenen asteen ylitykset saavat dollarinkuvat pyörimään ravintoloitsijoiden silmissä.

– Varmasti tulee myyntiennätyksiä jos vaan sää kestää kauniina, sanoo Tommi Tolvanen, helsinkiläisen Cafe Ursulan ravintolapäällikkö.

Tampereella toimivan Bar Passionin ravintolapäällikkö Janne Kuoso on myös positiivisen odottavainen pääsiäistä kohtaan.

Hänen mukaansa terassikausi on yleensä alkanut paria viikkoa aikaisemmin kuin tänä vuonna. Venynyt kesän tulo on tuntunut lisäävän asiakkaiden janoa.

– Nyt on sitten pitkän talven jälkeen lähdetty kaksinverroin innokkaampana nauttimaan ensimmäisistä aurinkopäivistä, Kuoso sanoo.

– Koko viikko on jo ollut aikamoista hullunmyllyä, se jatkuu varmasti vielä pari viikkoa.

Tungosta jo kolmen aikoihin

Sekä Ursulassa että Passionissa on varauduttu erittäin vilkkaaseen pääsiäiseen.

– Varasto on ahdettu niin täyteen kuin mahdollista. Lisäksi on extramiehitystä, että saadaan palveltua asiakkaita mahdollisimman hyvin, Janne Kuoso Bar Passionista sanoo.

Myös ruokaa tarjoava Cafe Ursula on edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi varautunut siten, että se ei tarjoile lämmintä ruokaa vaan salaattipuffetin.

Tilaukseen on lisätty tuotteita, jotka menevät varmasti kaupaksi. Lämpimällä säällä maistuu Tolvasen mukaan kuohuviinit ja pikkoloshampanjat.

– Onnistumisen edellytyksenä on se, että sapluunat on kunnossa, eli tavaraa ja henkilökuntaa on riittävästi, Tolvanen sanoo.

Bar Passionissa myydään eniten olutta, siideriä ja lonkeroa. Kuoson mukaan ne uppoavat suomalaiseen kansaan.

Cafe Ursulan Tommi Tolvanen uskoo, että tänä vuonna ihmiset eivät välttämättä lähde pohjoiseen pääsiäisenviettoon. Hän näkee, että myöhäinen ajankohta tekee pääsiäisenvietosta etelässäkin paljon mukavamman.

Kuoson mukaan myös Tampereella väkeä riittää. Ja hän uskoo, että se löytää tiensä terassille.

– Tänään alkaa kolmen aikoihin olemaan terassilla tungosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme