Mainos
Mainos

Auto kuntoon - pakkanen pajahtaa

Sään ennustetaan muuttuvan kirpeäksi pakkaskeliksi koko maassa ensi viikolla ja Autoliitto kehottaakin hoitamaan ajopelit kuntoon.

Liiton mukaan viimeistään nyt pitäisi huolehtia siitä, että auton perushuollot on tehty ja kiinnittää erityistä huomiota nesteiden pakkaskestävyyteen. Autossa pitäisi ehdottomasti olla myös tuoreet öljyt vaihdettuna ja kunnollinen akku.

Jonne Luomala Autoliiton Turvapalvelut yksiköstä kertoo, että yleisiä ongelmia autoissa ovat kaikkien nesteiden jäätyminen, öljyjen poistuminen moottorista ja jarrujen jäätyminen niin auton liikkeellä ollessa kuin auton ollessa paikallaan.

Ovien tiivisteet ja lukot jäätyvät myös helposti niin, ettei autoon pääse sisään. Lukkojen jäätymistä voi estää ja helpottaa monin keinoin, kuten lukkosulalla ja öljyllä.

- Ja jos autossa on kaukosäätöinen keskuslukitus, niin muistaa myöskin käyttää niitä ovia ihan avaimellakin, niin lukot pysyvät toimintakuntoisena, Luomala vihjaa.

Luomala muistuttaa, että mikäli oman auton kunto epäilyttää, niin julkisella liikenteellä pääsee myös hyvin paikasta toiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme