Mainos
Mainos

Auto sinkoutui rajussa ulosajossa kymmeniä metrejä: Valaisintolppa lähti irti, auto syttyi palamaan

Yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti liikenneonnettomuudessa Espoossa, pelastuslaitos tiedottaa.

Onnettomuus tapahtui, kun auto ajoi ulos tieltä Kehä 1:llä, Turun suuntaan olevassa liittymässä kello 21 jälkeen.

Ulosajo oli voimakas: henkilöauto oli törmännyt valaisintolppaan, ajautunut ulos tieltä ja auto oli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos saapui paikalle.

– Jotain törmäyksen voimasta kertoo se, että valaisintolppa oli lähtenyt törmäyksen voimasta perustuksineen irti, jonka jälkeen auto oli sinkoutunut pengertä pitkin vielä noin 40 metrin matkan, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mika Mäkelä MTV Uutisille.

Auton kuljettaja oli päässyt omin voimin autosta ulos ennen pelastuslaitoksen saapumista onnettomuuspaikalle ja hänet toimitettiin ambulanssilla sairaalaan. Pelastuslaitoksen mukaan kuljettaja loukkaantui vakavasti.

– Valaisintolppa osui poikittain, suoraan kuljettajan puolimmaiseen oveen. Jos kuljettaja ei olisi päässyt autosta itse ulos, menehtymisen riski olisi ollut suuri, kun auto syttyi vielä palamaan, Mäkelä sanoo.

Arvion mukaan onnettomuuden aiheutti liian suuri tilannenopeus. Poliisi tutkii kolarin syytä tarkemmin.

Pelastuslaitos huomauttaa lisäksi, että ajonopeus olisi erityisesti nyt yöpakkasten aikaan syytä asettaa olosuhteiden vaatimalle tasolle.

– Lämpötilan ei välttämättä tarvitse olla nollassa, kun tie muuttuu liukkaaksi, Mäkelä toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme