Mainos
Mainos

Autoala korvaa E10-bensiinin aiheuttamat viat — tietyin ehdoin

E10-bensiinin mahdollisista autoille aiheuttamista haitoista on taitettu viime aikoina runsaasti peistä julkisuudessa. Kuluttajaviraston mukaan autoilija voi kuitenkin luottaa autojen maahantuojilta saatuihin tietoihin E10-bensiinin soveltuvuudesta.

Jos E10-bensiini aiheuttaa vian ajoneuvossa, johon sen on ilmoitettu soveltuvan, vastaa Kuluttajaviraston mukaan autoala vian korjaamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Mahdollisissa vikatilanteissa on ensin selvitettävä, onko syynä E10-bensiini vai jokin muu. Kuluttajan on syytä tällöin ottaa yhteyttä asiantuntijaan, kuten esimerkiksi valtuutettuun merkkikorjaamoon. Edellytyksenä on lisäksi, että kuluttaja on noudattanut auton käyttöohjetta.

Jos korvattavista kustannuksista ei päästä sopuun neuvottelemalla, asiassa voi kääntyä esimerkiksi kuluttajaneuvojan puoleen.

Kuluttajaviranomaiset ovat saaneet E10-bensiinistä joitakin yhteydenottoja.

E10 soveltuu Suomessa noin 1,5 miljoonaan henkilöautoon. Tiedot E10-bensiinin soveltuvuudesta löytyvät www.e10bensiini.fi -sivustolta.

Jos soveltuvuudesta tulee uutta tietoa tai tiedot muuttuvat, siitä informoidaan sekä sivustolla että mediatiedotteilla.

Kuluttajaviraston mukaan autojen maahantuojat vastaavat siitä, että tiedot E10-bensiinin soveltuvuudesta ovat oikeita ja ajan tasalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme