Mainos
Mainos

Autoalan lakon jatko ratkeaa tänään

Tavarankululle on odotettavissa uusia ongelmia, sillä Suomen Elintarviketyöläisten Liitto ryhtyy tänään tukemaan autoliikenteen lakkoa.

Autoliikenteen lakkoon etsitään jälleen sopua. Työkiistan osapuolten on määrä jättää vastauksensa valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen jättämään sovintoesitykseen tänään illalla kello 18.

Mikäli sekä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT että Autoliikenteen työnantajaliitto hyväksyvät esityksen, ensimmäiset autot palaavat vuoroihin jo tänä iltana. Normaaliksi liikenne palautuisi huomisaamuna.

Työriitaa soviteltiin eilen yhdeksän tunnin ajan. Iltayhdeksältä Salonius jätti kiistaan uuden, edellistä sovintoesitystä täydentävän esityksen. Osapuolten on nyt määrä ottaa samalla kantaa sekä tähän osa-aikatyötä että alan muita työehtosopimuksia koskeviin esityksiin.

Sunnuntaina alkaneen lakon on arvioitu vaikuttavan ainakin puolen miljoonan ihmisen liikkumiseen. Tavarankululle on odotettavissa uusia ongelmia tänään, sillä Suomen Elintarviketyöläisten Liitto ryhtyy tukemaan lakkoa, jos sopua ei synny. Elintarviketyöläiset eivät enää käsittelisi lakonalaisia kuljetuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme