Mainos
Mainos

Autoilija kohtaa aiempaa useammin erikoiskuljetuksia

Autoilijat joutuvat kohtaamaan teillä aiempaa useammin erikoiskuljetuksia.

Liikenteen turvallisuusvirastosta (Trafi) ja erikoiskuljetuslupia myöntävästä Pirkanmaan ELY-keskuksesta kerrotaan, että lupien määrä on kasvussa. Lisäksi kuljetusten koot näyttävät kasvavan. Esimerkiksi erityisen leveitä kuljetuksia liikkuu teillä aiempaa enemmän.

-Tehtailla pyritään tekemään tuotteet, kuten talopaketit, mahdollisimman valmiiksi ja kuljettamaan ne sitten päämäärään, sanoo lupapäällikkö Aleksi Haapavaara Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Asiantuntijoiden mukaan osa autoilijoista ei suhtaudu erikoiskuljetuksiin riittävän varovaisesti. Jotkut eivät myöskään osaa kohdata isoa erikoiskuljetusta.

-Liikenteenohjaajat kertovat, että joku saattaa häkeltyä niin, että lyö jarrut pohjaan välittömästi, mitä ei välttämättä tarvitse tehdä. Osa taas ajaa suoraan läpi vaan, kertoo erityisasiantuntija Seppo Terävä Trafista.

Sen sijaan autoilijan pitäisi valpastua, hiljentää ja seurata liikenteenohjaajan ohjeita. Omalla kaistalla kannattaa ajaa mahdollisimman reunassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme