Mainos
Mainos

Autoilijat ovat pitäneet huolta renkaistaan

Suurin osa autoilijoista näyttää pitäneen autonsa renkaista huolta taantumasta huolimatta.

Turvallisuuskampanja rengasratsiasta saatujen ennakkotietojen mukaan huonokuntoisia renkaita on liikenteessä vain vähän enemmän kuin viime vuonna. Alkuviikosta tarkastetuista renkaista 18 prosenttia oli huonossa kunnossa.

Rengasratsian tilastoissa huonorenkaisiksi luokitellaan autot, joissa kuluneimman renkaan urasyvyys on alle kaksi milliä. Laki vaatii renkailta ainakin 1,6 millin urasyvyyttä. Kampanjan mukaan turvallisuus paranee sadekeleillä merkittävästi, jos ura on ainakin neljä milliä syvä.

Renkaiden tarkastukset jatkuvat vielä tänään ja huomenna.

Autonrengasliitto, Liikenneturva ja poliisi ovat järjestäneet neuvontahenkisiä rengasratsioita jo vuodesta 1997 lähtien. Liikennevahinkojen tutkijalautakuntien vuosiraporttien mukaan kuluneet, vajaapaineiset tai keliin sopimattomat renkaat ovat olleet yleisin ajoneuvotekninen syy kuolemaan johtaneissa liikenneonnettomuuksissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme