Mainos
Mainos

Autoilijat saaneet virheellisiä sakkoilmoituksia

Virheelliset sakkoilmoitukset johtuivat häiriöstä Oikeusrekisterikeskuksen tietojärjestelmässä.

Autoilijat ovat saaneet Ajoneuvohallintokeskuksesta virheellisiä ilmoituksia rikesakkojensa tai sakkojensa määrästä. Ilmoitukset johtuivat häiriöstä Oikeusrekisterikeskuksen tietojärjestelmässä.

Ylitarkastaja Mikko Vitikka Ajoneuvohallintokeskuksesta arvioi, että virheellisiä ilmoituksia on lähetetty noin 2500 eri puolille Suomea. Oikeusrekisterikeskuksen apulaisjohtajan Leena Silvennoisen mukaan tietojärjestelmän häiriön vuoksi sama sakko tai rikesakko kirjautui monta kertaa kuljettajan rekisteriin. Sen jälkeen Ajoneuvohallintokeskus lähetti muistutuksen, jossa ilmoitettiin, että kuljettaja on vaarassa menettää ajo-oikeutensa sakkojen lukumäärän vuoksi.

Vitikan mukaan Ajoneuvohallintokeskus alkoi saada yhteydenottoja virheellisiä ilmoituksia saaneilta autoilijoilta noin viikko sitten. Vitikka sanoo, että virheellisen ilmoituksen voi jättää huomioimatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme