Mainos
Mainos

Autoilijat toivovat lisää liikennevalvontaa

Reilusti yli puolet poliisin tien päällä pysäyttämistä kuljettajista soisi poliisin tekevän enemmän ratsioita. Myös lisääntyvä kameravalvonta saa autoilijoiden hyväksynnän.

Tielläliikkujat haluavat poliisilta lisää valvontaa.

Poliisin tänään julkistaman tutkimuksen mukaan liki 60 prosenttia ratsiaan joutuneista toivoo lisää nopeusvalvontaa. Luku on kuudessa vuodessa noussut lähes 10 prosenttiyksikköä.

- Pääosin kansalaiset ymmärtävät, että poliisi toimii näissä tehtävissä meidän yhteisen arkemme turvallisuuden puolesta, vaikka se joskus harmittaakin kun ylinopeudesta tai jostakin muusta kiinni jää, sanoo sisäministeri Kari Rajamäki.

Kameravalvonta lisääntyy

Tieliikenteen kameravalvonta laajenee lähivuosina jopa nelinkertaiseksi nykyiseen verrattuna. Sisäministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön yhteisenä tavoitteena on ulottaa valvonta kattamaan 1600 lisäkilometriä vuosina 2005-2009. Laajennus koskee vaarallisia valta- ja kantatieosuuksia.

Nykyisin käytössä on 30 automaattista valvontakameraa. Ministeriöiden on tarkoitus lisätä kameroiden määrä 120:een vuoden 2009 loppuun mennessä.

Myös tielläliikkujat haluavat lisää valvontaa. Poliisin liikennevalvontaa koskevan asiakastyytyväisyystutkimuksen automaattisen kameravalvonnan hyväksyi yli 70 prosenttia haastatelluista.

Kamerat maksavat nopeasti itsensä takaisin

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että valvontakamerat hillitsevät tehokkaasti ylinopeuksia ja siten vähentävät onnettomuuksia.

- Onnettomuuksien vähentymisen kautta valvontakamerat maksavat itsensä nopeasti takaisin. Kameravalvonnan laajennus suunnitellun mukaisesti moninkertaistaakin kiinnijäämisriskin, hän painottaa.

Viime vuonna sekä paikallispoliisi että liikkuva poliisi lisäsivät liikennevalvontaa. Kokonaistyöajasta valvontaan käytettiin kymmenen prosenttia enemmän aikaa kuin edellisvuonna. Liikkuva poliisi tarkasti jopa neljänneksen enemmän raskasta liikennettä ja teki lähes kolmanneksen enemmän lepoaikatarkastuksia kuin vuotta aiemmin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 16.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme