Mainos
Mainos

Autoilijoille hands free- pakko?

Poliisin suunnitelmissa on vähentää matkapuhelimiin puhumista liikenteessä suosittelemalla autoilijoille hands free- pakkoa.

Poliisin voimavaroja liikenteen valvomiseksi on lisättävä, sanotaan uudessa valtakunnallisessa liikenneturvallisuussuunnitelmassa. Sen mukaan myös autoilijoiden päihdeongelmiin on puututtava entistä tiukemmin. Suunnitelmassa suositellaan lisäksi matkapuhelinten hands free- pakkoa.

Uusi liikenneturvallisuussuunnitelma on laadittu vuosille 2001-2005. Suunnitelman avulla pyritään alentamaan liikennekuolemien vuosittainen määrä 250:een vuoteen 2005 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan uusia turvatoimia, sillä viime vuonna tieliikenteessä kuoli 431 ihmistä.

Liikenneturvallisuusasiain neuvottelukunnan mukaan liikenteessä säästettäisiin vuosittain sata ihmishenkeä, jos nykyisiä nopeusrajoituksia noudatettaisiin ja vaadittavia turvalaitteita käytettäisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot