Mainos
Mainos

Autoilijoita varoitetaan huonosta ajokelistä – lunta sataa lisää

Lumisateet jatkuvat illan ja yön aikana maan etelärannikolla, kertoo Ilmatieteen laitos. Heikkoja lumisateita voi olla luvassa myös Keski-Suomessa ja maan pohjoisosissa.  

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä Etelä- ja Keski-Suomen alueella. Ajokeli voi olla torstaina huono lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jussi Huhtela kertoo Twitter-tilillään, että Uudellamaalla on tapahtunut noin 70 peltikolaria. Kukaan ei ole kuitenkaan loukkaantunut vakavasti.  

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siikonen sanoo, että keskiviikon aikana automaattimittauksissa lumen syvyys on kasvanut etenkin Uudellamaalla.  

- Suuntaa-antavien mittauksen mukaan Uudellamaalla on mittareissa muutosta tullut. Vantaalla ja Porvoossa lumensyvyys on kasvanut viisi senttimetriä, hän sanoo.   

Siikonen huomauttaa, että automaattimittaukset eivät kerro sataneen lumen määrästä kuitenkaan niin tarkasti kuin manuaalimittaukset. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme