Mainos
Mainos

Autojen automaattinen tunnistus alkaa juhannuksena

Tielaitos ottaa käyttöön autojen automaattisen tunnistuksen Juhannuksena. Rekisterinumeron tunnistamiseen perustuvaa menetelmää käytetään aluksi Lahden ja Heinolan välillä matka-aikojen seuraamiseen.

Lahden ja Heinolan välillä on neljä mittauspistettä, joissa auton rekisterinumero tallentuu kameralle. Rekisteritunnusten aikaleimoja vertaamalla pystytään laskemaan matka-ajat. Tieosuuden molemmissa päissä on opastustaulut, joissa kerrotaan autoilijoille kulloinenkin arvioitu matkustusaika.

Tieto päivitetään kolmen minuutin välein. Lahden ja Heinolan välinen matka on noin 30 kilometriä, ja se taittuu normaalisti 20-25 minuutissa. Ruuhkat Lahdesta Heinolaan ovat tosiasia varsinkin kesäisin.

Helsingistä Lahteen viime syksynä valmistunut moottoritie on entisestään lisännyt Heinolaan vievän ohituskaistatien tukkoisuutta.

Tielaitokselta kerrotaan, että kamerajärjestelmä ei lisää tien kapasiteettia, mutta tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantuminen. On helpompi kestää ruuhkaviivytyksiä, kun saa käsityksen siitä, mikä matka-aika on, arvellaan Tielaitoksella.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot