Mainos
Mainos

Autojen osamaksut jäävät yhä useammin maksamatta

Osamaksulla ostettuja autoja on otettu pois maksukyvyttömiltä ostajilta alkuvuoden aikana entistä enemmän. Osamaksuautoja meni viime vuonna perintään vajaat parituhatta.

Autoja on peritty pois erityisen paljon nuorilta, jotka eivät ole kyenneet maksamaan laskujaan.

Rahoitusyhtiöiden päävarastot sijaitsevat Vantaalla ja Loimaalla. Niihin kertyy vuosittain satoja autoja osamaksuepäselvyyksien takia. Ulosottoviranomaisen tilittämien autojen määrä on jyrkässä kasvussa.

- Kasvu näyttää hurjan suurelta ja on tapahtunut käsittämättömän nopeasti. Jos verrataan Itä- ja Keski-Uudenmaan alkuvuoden lukuihin, niin nousu on ollut reilut 60 prosenttia, sanoo Keski-Uudenmaan ulosottoviraston johtava kihlakunnanvouti Hannu Töyrylä.

Suomalaisten velkataakka on kasvanut vuosi vuodelta, ja monissa perheissä velka onkin mitoitettu äärimmilleen tuloihin nähden. Esimerkiksi viimeaikainen nopea inflaation nousu saattaa alkaa heijastua pahoina lainanhoitovaikeuksina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme