Mainos
Mainos

Autojen turvallisuudessa yhä runsaasti puutteita

Yleiseurooppalaisen Euro NCAP -ohjelman järjestämän perheautojen törmäystestin mukaan autoihin asennettavien lasten- ja turvaistuinten antamassa suojassa ja istuinten turvamerkinnöissä on puutteita. Lisäksi lähes jokaisen uuden auton vakiovarusteisiin kuuluvat turvatyynyt ja turvavyön kiristimet eivät ole riittävän turvallisia. Testit osoittavat, että erityisesti rintakehän alueen vammojen ehkäisemisessä on parannettavaa.

Vaiheen 9 testissä olivat mukana: Mercedes C, Mitsubishi Carisma, Rover 75 ja Volkswagen Passat. Samassa yhteydessä julkistettiin myös pienen perheauton Honda Civicin sekä pienten tila-autojen, Fiat Multiplan ja Opel Zafiran tulokset. Fiat Multiplaa lukuunottamatta kaikki testatut mallit ovat myynnissä Suomessa.

- Perheautojen yleinen turvallisuus on parantunut roimasti vuodesta 1997. Silloin testatuista 13 autosta vain yksi ylsi neljän tähden tulokseen, viisi autoa kolmeen tähteen ja seitsemän autoa jäi kahteen tähteen. Nyt useimpien autojen tulokseksi tuli neljä tähteä, sanoo Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme