Mainos
Mainos

Autojen verotusarvoja voi etsiä nyt verkosta

Tulli on avannut verkkosivuillaan uuden palvelun, jossa voi ennakoida ajoneuvojen verotusarvoja. Mahti-hakukoneesta on apua henkilöauton tai moottoripyörän maahantuontia suunnitellessa.

Hakupalvelusta löytyy verotusarvion pohjaksi tietoja sekä uusista että käytetyistä ajoneuvoista. Hakupalvelussa on tiedot yleisimmistä ajoneuvomalleista, mutta harvinaisuuksia siitä ei löydy. Hakupalvelun hinnat perustuvat tullin omaan arvonmääritysmenetelmään. Parin viikon kuluessa palveluun lisätään myös mallikohtaiset veroprosentit.

Korkein hallinto-oikeus vaati viime joulukuussa antamassaan päätöksessä verotusarvon tausta-aineiston julkistamista verovelvolliselle.

Autoveron tuotto oli viime vuonna lähes 1,3 miljardia euroa eli noin 4,5 prosenttia valtion koko verotuloista. Autoverosta noin 90 prosenttia kertyy uusista ajoneuvoista ja 10 prosenttia käytetyistä ajoneuvoista.

Mahti-hakupalvelu löytyy osoitteesta http://asiointi.tulli.fi/mahtiinternet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot