Mainos
Mainos

Autokaupalla nihkeät myyntinäkymät

Autokauppa on hyytynyt kevään verouudistuksen jälkeen rajusti. Esimerkiksi elokuussa autoja myytiin neljännes viime vuotta vähemmän.

- Osasimme varautua kyllä tähän silloin keväällä ja tiedettiin, että iso myyntipiikki tekee vaikutuksen kesään. Syksy näyttää jo selvästi paremmalta, Toyota Espoon myyntijohtaja Petri Vaulamo kertoo.

Automyynnissä ollaan jäämässä selvästi edellisvuodesta. Autoalan Keskusliitto pitää kuitenkin kiinni 106 000 uuden auton rekisteröintiennustuksesta. Määrä tarkoittaisi toteutuessaankin huonoa myyntivuotta.

- Alan pitäisi myydä noin 140 000 uutta autoa vuosittain ollakseen kannattavaa toimintaa, ja jolloin ennen kaikkea Suomen autokanta lähtisi nuorentumaan, Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa sanoo.

- Tällä hetkellä voi sanoa, että meillä on Euroopan vanhin autokanta. Tämä vuosittainen 100 000 - 110 000 myyntivauhti vanhentaa sitä entuudestaan.

Verouudistus ohjaa

Tuloksia autoverouudistuksen ohjaavuudesta kohti pienempipäästöisiä autoja on jo nähtävillä. Ongelmana on vain se, että autoja myydään ennakoitua vähemmän.

- Jos mitataan verotuloilla, niin alunperin valtiovallan budjetoima tulos tälle vuodelle ei tule lainkaan toteuttumaan. Käytännössä se tarkoittaa noin sadan miljoonan verotuottejen pudotusta laskettuun, Rissa laskee.

Myös ensi vuodesta Autoalan Keskusliitto ennustaa vaikeaa. Uusia autoja uskotaan myytävän saman verran kuin kuluvana vuonna.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot