Mainos
Mainos

Autokorjaamojen katsastustarkistuksissa suuria eroja

Suomen autokanta ikääntyy koko ajan. Tavallisen henkilöauton keski-ikä on yli kymmenen vuotta. Tämä merkitsee mm. sitä, että yhä useammalla autoilijalla on joka vuosi edessään vuosikatsastus.

Useat autokorjaamot tarjoavat kuluttajille niin sanottua katsastustarkistuspalvelua, jossa auto käydään korjaamolla läpi, ja omistajalle kerrotaan ne mahdolliset viat, jotka katsastuksessa aiheuttaisivat ongelmia.

Uunituore, huomenna Tekniikan Maailmassa ilmestyvä tutkimus paljastaa, että ainakaan helsinkiläisiä autokorjaamoja ei turha työmoraali kuitenkaan paina. Testilistalle otettiin kymmenen korjaamoa,joissa kierrätettiin samaa autoa. Autoon oli tehty kymmenen vikaa, joiden huomaamista vertailtiin.

Tulokset eivät mairittele; vain yksi ainoa korjaamo löysi kaikki viat, joiden takia auto olisi todennäköisesti hylätty tiukimmassa katsastuksessa.
(MTV3/Timo Nurmi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme