Mainos
Mainos

Autoliikenteen ja ahtaajien palkkoja neuvotellaan taas

Neuvotteluissa autoliikenteen ja satamien ahtaajien palkkasovusta on alkanut uusi yritys. Niiden onnistumisesta saattaa riippua koko työmarkkinoiden raamisopimuksen kohtalo.

Elinkeinoelämän keskusliitto on ilmoittanut, että raamisopimus kaatuu, elleivät nämä alat ole mukana ja työrauha siltäkin osin turvattu.

Tunnelmat ainakin työnantajapuolella olivat kireät. Autoliikenteen työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela sanoi, että Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT oli vaatinut raamisopimuksen 2,5-3 prosentilla ylittäviä palkankorotuksia.

Raamisopimuksen mukainen korotus olisi ensimmäisenä vuotena 2,4 prosenttia ja toisena 1,9 prosenttia.

Neuvottelut jatkuivat illalla myös satamien ahtaajien uudesta sopimuksesta, missä työntekijöitä edustaa niin ikään AKT.

Tavoitteena oli alun perin, että alakohtaiset neuvottelut keskusjärjestöjen ja hallituksen raamisovun pohjalta olisi saatu päätökseen jo eilen. Uusi takaraja on maanantaiaamu.

Muulta kuin autoliikenteen ja satamien osalta raamisopimuksen kattavuus on jo varmistettu. Lähes kaikille aloille on neuvoteltu sen mukaiset sopimukset.

(MTV3 - STT)

Katso Anne Sjöholmin raportti (Kymmenen uutiset 26.11.2011)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme