Mainos
Mainos

Autoliikenteen sopimuksesta rohkaisua ahtaajille

Kuljettajalakon osapuolet ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan esityksen autoliikenteen työehtokiistassa. MTV:n uutisten työmarkkinatoimittajan Raimo Pitkäsen mukaan AKT:n lakko päättyi heti sopimuksen hyväksymisen jälkeen. Työt on määrä aloittaa välittömästi.

Sopimus pitää sisällään huhtikuun alussa 0,6 prosentin palkankorotuksen ja lokakuussa 0,7 prosentin palkankorotuksen. Ensi vuoden keväällä vuorossa on vielä 0,6 prosentin palkankorotus.

- Kahden vuoden aikana palkankorotukset ovat 2-3 prosenttia. Lisäksi tekstikysymyksiin sisältyy vielä yksi pieni korotus, kertoo Pitkänen.

Korotukset ovat Pitkäsen mukaan suuremmat kuin mitä kahden päivän takaisessa valtakunnansovittelijan sovintoesityksessä oli tarjolla.

Tunnelma valtakunnasovittelijan toimistossa on Pitkäsen mielestä helpottunut. Autokuljettajien sovinnosta saatiin rohkaisua myös ahtaajien lakon sovitteluun.

- Tästä on nyt hyvä jatkaa ahtaajien lakon sovittelua. Ahtaajien lakossa on samat neuvottelijaosapuolet AKT:lta ja lakon mahdolliseen alkamiseen puoli vuorokautta aikaa, kertoo Pitkänen.

Ahtaajien mahdollinen lakko pysäyttää Suomen vientiteollisuuden lähes kokonaan, jos sovintoa ei saada aikaiseksi huomisaamuun mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot