Mainos
Mainos

Autoliikenteen sovittelu jatkuu

Autoliikennettä uhkaavan lakon sovittelussa ei syntynyt sopua. Neuvottelut jatkuvat huomenna.

Autoliikennettä uhkaavan lakon sovittelu jatkuu huomenna Neuvottelukunnat kokoontuvat puoli yhdeltätoista aamupäivällä valtakunnansovittelijan toimistossa Helsingissä.

Neuvotteluja käytiin alkuiltaan asti. Myös viime viikolla neuvoteltiin päivittäin, mutta keskeisimmissä asioissa ei päästy ratkaisevasti eteenpäin.

Sovittelun odotetaan jatkuvan tämän viikon loppuun. Jos tulosta ei saada aikaan siihen mennessä, lakko pysäyttää suuren osan kuorma-auto- ja bussiliikenteestä sunnuntaina.

Kiistassa ovat vastakkain Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja Autoliikenteen työnantajaliitto. Erimielisyyttä on edelleen esimerkiksi palkoista ja sopimuskauden pituudesta. Auki ovat myös monet työvoiman käyttöön kuten työaikoihin ja osa-aikatyöhön liittyvät kysymykset.

Jos lakko tulee, työtaistelussa voi olla noin 10 000 työntekijää. Tammikuun lopussa päättyneet työehtosopimukset koskevat noin 30 000:ta työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme