Mainos
Mainos

Autoliitto: Liikenneverotusta alennettava

Valtion tieliikenteeltä nykyisin keräämät verot ja maksut riittävät Autoliiton mukaan tiestön rakentamiseen ja kunnossapitämiseen ilman uusia tietulleja tai pysäköintiveroja. Asiasta puhui liiton puheenjohtaja Risto Tuori tänään Kuusamossa vuosittaisessa liittokokouksessa.

Maksuperusteisia rahoitusmalleja voidaan hänen mielestään kehitellä vain, jos samalla alennetaan liikenteen verotusta.

-Verojen ja maksujen korotuksiin Autoliitto suhtautuu jyrkän kielteisesti, huomautti Tuori.

Tuori perääkin päättäjiltä halukkuutta etsiä uusia keinoja tiestön ylläpitämiseen.

-Poliittisilta päätöksentekijöiltä odotetaan kokonaisnäkemystä ja muitakin vaihtoehtoja kuin veronkiristykset, Tuori sanoi.

Tuorin mukaansa teiden rakentaminen ja kunnossapito lisäävät työllisyyttä ja taloudellista toimeliaisuutta, jotka osaltaan parantavat työttömyyden aiheuttamia ongelmia.

Tuori muistutti, että niilläkin, joiden ulottuvilla ei ole julkisin varoin tuettua joukkoliikennettä, on oltava mahdollisuus kohtuullisin kustannuksin tarpeelliseen, jokapäiväiseen liikkumiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot