Mainos
Mainos

Autoliitto napisee tuposta

Autoliitto on tyytymätön syntyneeseen neuvottelutulokseen tuporatkaisusta. Autoilun kustannukset ovat taas nousussa, Autoliitto huomauttaa.

-Palkansaajien keskusjärjestöt ovat jälleen kerran unohtaneet valtiovallan kanssa keskustellessaan, että vähäiset nimellispalkkojen korotukset nyhdetään takaisin valtion pussiin välillisten verojen kuten polttoaineveron korotusten muodossa, sanoo Autoliiton toimitusjohtaja Heimo Jaakkola.

Bensiinin ja dieselöljyn veron korottaminen vaikuttaa erityisesti syrjäseutujen ja työttömien elinedellytyksiin, ja työttömien mahdollisuudet etsiä työtä kauempaa kotoa vaikeutuvat, kun autoilu kallistuu, Jaakkola perustelee.
Autoliitto epäilee myös syrjäseutujen autioituvan entistä enemmän, kun autoilu kallistuu.

Autoliitto, ja myyntimiesten STTK-lainen jäsenliitto SMKJ vetosivat tuponeuvottelujen alussa palkansaajakeskusjärjestöjen johtajiin, jotta he ottaisivat esille myös autoilun verotuksen.
-Mutta järjestöjä näyttävät valitettavasti edelleenkin kiinnostavan vain nimellispalkkojen korotukset, Jaakkola sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme