Mainos
Mainos

Automaattivalvonnan rikesakko ehkä auton haltijalle

Automaattisessa liikennevalvonnassa annetut rikesakot saattavat tulevaisuudessa mennä suoraan auton haltijalle eikä kuljettajalle. Rikesakon lähettäminen ei kuitenkaan vielä ratkaisisi syyllisyyttä.

Oikeusministeriön työryhmä esittää, että automaattisessa liikennevalvonnassa ylinopeudesta annettu rikesakko lähetettäisiin kuljettajan sijasta suoraan auton haltijalle. Nykyisin rangaistus voidaan tuomita vain ajoneuvon kuljettajalle.

Ehdotuksen mukaan rikesakko lähetettäisiin auton omistajalle tai haltijalle kuljettajaa selvittämättä, sillä voidaan olettaa, että hän on joko itse kuljettanut autoa tai tietää kuka sillä on ajanut.

Rikesakon lähettäminen ei vielä ratkaisisi syyllisyyttä. Jos rikesakon saanut kiistää syyllisyytensä tai pitäisi sakkoa perusteettomana, hänen tulee vastustaa sakkoa. Vastustamisesta pitäisi ilmoittaa rikesakkomääräykseen liitetyllä lomakkeella.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 25.06.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot