Mainos
Mainos

Automyynnin alamäki jyrkkenee edelleen

Viime kuussa autojen ensirekisteröinnit olivat edelleen laskussa verrattuna viime vuoteen.

Marraskuussa rekisteröitiin 7 710 uutta henkilöautoa, mikä on 14,9 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Vuoden alusta lukien henkilöautoja on ensirekisteröity 104 836 kappaletta ja viime vuoteen verrattuna rekisteröintimäärä on laskenut 12,1 prosenttia.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin marraskuussa 805 kappaletta eli 40,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuona vastaavana aikana. Tammi–marraskuussa on rekisteröity 10 735 uutta pakettiautoa, mikä on 15,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat vähentyneet kuluvana vuonna kaikissa maakunnissa. Prosentuaalisesti eniten henkilöautokauppa on hiljentynyt Kymenlaaksossa (-15,6 %). Uudellamaalla henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat vähentyneet 13,2 prosenttia. Viime vuoteen verrattuna henkilöautokauppa on sujunut parhaiten Kainuussa, missä rekisteröintimäärä on laskenut 5,3 prosenttia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot