Mainos
Mainos

Auton joutokäynti tehosyyniin

Joutokäynnin tehovalvonnalla halutaan muistuttaa pakokaasujen hengitysilman laatua heikentävästä vaikutuksesta.

Helsingin pysäköinnintarkastajat aloittavat maanantaina ajoneuvojen joutokäynnin tehovalvonnan, joka jatkuu maaliskuun 19. päivään saakka.

- Tulevalla viikolla joutokäyntiin puuttuvat kaikki kaupungin 59 pysäköinnintarkastajaa koko kaupungin alueella. Valvontaoikeutemme ulottuu myös yksityisille alueille, sanoo kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila.

Moottorikäyttöisten ajoneuvojen joutokäynti on asetuksella kielletty. Kielto on tiukka: ennen ajoa moottori saa olla käynnissä korkeintaan kaksi minuuttia ja alle -15 asteen lämpötilassa enintään neljä minuuttia. Asetus koskee autoja, moottoripyöriä, mopoja, traktoreita, moottorityökoneita ja maastoajoneuvoja.

- Pakokaasut heikentävät merkittävästi hengitysilman laatua. Joutokäynnin tehovalvonnalla halutaan muistuttaa tästä ja suojella erityisesti herkkiä väestöryhmiä kuten lapsia ja vanhuksia, joille pakokaasut ovat suurin terveysriski, rakennusvirastosta korostetaan.

Joutokäyntikiellon ulkopuolelle jäävät vain kiireellisissä tehtävissä olevat hälytysajoneuvot ja ajoneuvot, joiden pääasiallisen käyttötarkoituksen edellyttämä lisälaite kuten jätteenpuristin, pumppu tai nostolava vaatii toimiakseen moottorin käyttämistä.

Pysäköintiä koskevien sääntöjen noudattamista valvovat pysäköinnintarkastajat ja poliisi, jotka Helsingissä perivät määräyksen rikkomisesta 40 euron pysäköintivirhemaksun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot