Mainos
Mainos

Auton käyttö lisääntynyt selvästi Helsingissä

Viime syksynä tehdyissä laskennoissa todettiin, että useampi kuin kahdeksan kymmenestä Helsingissä ajavista autoista on henkilöauto.

Autojen määrä Helsingissä on kasvanut kymmenen vuoden aikana roimasti.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston mukaan tuhatta asukasta kohden autoja oli viime joulukuussa 373 kappaletta, mikä on noin viidenneksen enemmän kuin vuonna 1997. Asiasta kirjoittaa sanomalehti Hufvudstadsbladet. Viime syksyn liikennelaskentojen mukaan arkipäivinä Helsingin liikenteen autoista oli 83 prosenttia henkilöautoja, 10 prosenttia pakettiautoja ja vain neljä prosenttia linja-autoja.

Suomi ja Baltian maat ovat ainoita EU:n jäsenmaita, joissa ei ole tietulleja. Liikenneministeri Anu Vehviläisen mukaan tietulleilla voitaisiin autoilun lisääntymiseen puuttua, mutta asiaa pitää vielä hänen mielestään selvittää.

Helsingin johto tyrmää ilmaisen joukkoliikenteen

Helsingin rakennus- ja ympäristötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ei innostu ilmaisesta joukkoliikenteestä. Hänen mielestään rahoitusta tulisi kohdistaa pikemminkin liikenneverkon kehittämiseen.

Sauri painottaa, että yksityisautoilun lisääntyminen on merkittävä yhteiskunnallinen ongelma. Hänen mukaansa paras resepti ongelman ratkaisemiseen olisi tehdä joukkoliikenteestä houkuttelevampi vaihtoehto kuin yksityisautoilusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme