Mainos
Mainos

Auton ostajalle tarkat tiedot ympäristövaikutuksista

Uuden auton ostaja pystyy vastedes entistä helpommin vertailemaan tarjolla olevien ajokkien ympäristövaikutuksia.

Tähän pyritään autoalan ja Kuluttajaviraston julkistamilla yhteisillä pelisäännöillä. Niiden mukaan autoa ei esimerkiksi saa väittää yleisesti "vihreäksi" tai "puhtaaksi", vaan ominaisuuksista pitää kertoa täsmälliset tiedot.

Markkinoinnin väitteet pitää pystyä pitää todistamaan, ja niiden pitää keskittyä ominaisuuksiin, joilla on todellista merkitystä ympäristölle. Ne voivat koskea esimerkiksi auton hiilidioksidipäästöjä, valmistusta, teknisiä ratkaisuja ja kierrätystä.

Jos mainoksessa halutaan kertoa, miten auto eroaa edukseen kilpailijoista, sitä saa verrata vain muihin saman kokoluokan autoihin. Esimerkiksi pienen perheauton päästöjä ei saa verrata ison kokoluokan henkilöautoon tai katumaasturiin.

Pelisäännöistä sopivat Kuluttajavirasto, Autotuojat ja Autoalan keskusliitto.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot