Mainos
Mainos

Auton ostajat hämillään polttoainehintojen kanssa

Polttoaineen nopea kallistuminen ja viime aikojen verokeskustelu ovat aiheuttaneet monille auton ostoa harkitseville ylimääräistä päänvaivaa. Autokauppiaat ja autoalan järjestöt kertovat, että asiakkaat aprikoivat nyt aiempaa enemmän, minkälainen auto kannattaisi ostaa. Autoalalla myönnetään, että vuorenvarmoja neuvoja on nyt vaikea antaa.

Yksityisautolijoiden etujärjestöstä kerrotaan, että järjestöön on tullut yhteydenottoja neuvottomilta auton ostajilta.

-Jos uutta autoa on ostamassa, niin kannattaa kiinnittää huomiota polttoainetalouteen. Se tulee vaikuttamaan ratkaisevasti siihen, että millä tavalla siitä autosta joutuu maksamaan käytön aikana ja myös näistä vuotuisista veroista 2010 jälkeen, toteaa Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

Autoalalla seurataan silti silmä kovana etenkin raakaöljyn hintaa maailmanmarkkinoilla. Öljyn hinta säteilee myös autokauppaan.

-Mikäli dollari vahvistuu ja öljyn hinta esimerkiksi lähtisi rajuun nousuun, niin kyllä sillä varmasti olisi vaikutusta, kertoo toimitusjohtaja Pentti Rantala Autoalan Keskusliitto ry:stä.

Epävarmuutta alalla herättää myös parhaillaan käytävä keskustelu polttoaineiden verotuksesta tulevaisuudessa. Autoala ei tyrmää ajatusta, että eri polttoaineita verotettaisiin jatkossa niiden tuottamien hiilidioksidipäästöjen perusteella, mutta perää päättäjiltä malttia.

-Jos tehtäisiin hiilidioksidipohjanen verouudistus nopealla aikataululla, niin onhan se kuluttajan kannalta hieman hankalaa, koska käytännössähän se tarkoittaa sitä, että litrassa dieseliä on suhteessa enemmän energiaa ja enemmän hiilidioksidia, ja sehän tarkottaisi sitä, että dieselin vero vois olla ankarampi kuin bensiinin polttoainevero, Nieminen toteaa

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme