Mainos
Mainos

Autonrenkaiden kierrätys osataan Suomessa

Suomessa on kierrätetty viiden viime vuoden aikana hyötykäyttöön yhteensä 145 000 tonnia autonrenkaita. Kesäkuun alussa tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun valtioneuvoston päätös käytettyjen renkaiden kierrättämisestä astui voimaan. Päätös pohjautui tuottajan vastuun periaatteeseen.

Autonrenkaiden kierrätys paranee päivä päivältä.


Suomen Rengaskierrätys Oy:n organisoiman järjestelmän kautta on kierrätetty noin 92 000 tonnia henkilö- ja pakettiauton renkaita ja 53 000 tonnia muita renkaita. -Keräysluvut ovat kasvaneet tasaisesti. Olemme edelläkävijöitä Euroopassa: noin 90 prosenttia kierrätysrenkaista pystytään käyttämään Suomessa hyödyksi, kun muualla Euroopassa luku on 60, toteaa Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimitusjohtaja Harry Sjöberg.

Renkaita voidaan kierrättää ja käyttää hyödyksi monella tavalla: ne voidaan pinnoittaa uudelleen, hyödyntää eristysmateriaalina maanrakennuksessa ja teiden pohjissa tai käyttää tukipolttoaineena energiantuotannossa. Uusin ja samalla tähänastisista suurin yksittäinen kohde on Oulun Iinatin käytöstä poistettu kaatopaikka. Käytetyistä renkaista leikattua rouhetta hyödynnetään kaatopaikan rakenteissa kuivatuskerroksena.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme