Mainos
Mainos

Autopetosjutusta yli 100 rikosilmoitusta

Saksasta tuotuja autoja kaupitelleet huijarit ovat vahingoittaneet ostajia ja verottajaa 2,6 miljoonan euron arvosta.

Vantaan poliisi on edennyt laajan autopetossarjan tutkinnassa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että Saksasta tuotuja autoja kaupitelleet huijarit ovat aiheuttaneet ostajille ja verottajalle yhteensä noin 2,6 miljoonan euron vahingot.

Rikosilmoituksia on tehty jutun yhteydessä 103 ja autoja takavarikoitu reilut kaksikymmentä. Tapauksen esitutkinta valmistunee loppusyksystä.

- Kuulusteluja jatketaan edelleen, jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Henttala Vantaan poliisista sanoo.

Vantaan poliisin talousrikosyksikössä tutkittavana oleva tapaus on poikkeuksellisen laaja. Saksasta Suomeen tuoduista autoista ei ole maksettu lain mukaisia arvonlisäveroja ja autokauppaa on tehty muun muassa toimimattomien yhtiöiden avulla. Samoja autoja on saatettu myydä epämääräisten puheiden avulla kahteen tai kolmeen kertaan, ja osa auton ostajista on käsirahan maksettuaan jäänyt ilman autoa.

Autorahoitusyhtiön johtaja epäiltyjen joukossa

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2004-2005. Suurin osa huijatuksi tulleista auton ostajista on kotoisin Etelä-Suomesta.

- Tekotapoja ja kuvioita on ollut monenlaisia. Esimerkiksi joissakin tapauksissa pääepäilty on myynyt auton toimimattomalle yhtiölle ja sitten sen taas toiselle yhtiölle, ja auto on pysynyt koko ajan hänellä. Hän on siis tehnyt kauppaa eri yhtiöiden välillä ja saanut rahoituksen, Henttala kertoo.

Petossarjan päätekijöiksi epäillään kahta suomalaismiestä, jotka ovat osoitetietojen mukaan kirjoilla Saksassa. Henttala kuvailee miesten elämisen tasoa korkeaksi.

Kaikkiaan jutussa on ollut epäiltyinä ja kuulusteluissa toistakymmentä ihmistä. Kuulusteltujen joukossa on erään autorahoitusyhtiön johtavassa asemassa oleva henkilö. Henttalan mukaan häntä epäillään törkeästä petoksesta ja avunannosta siihen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme