Mainos
Mainos

Autopommin uhria oli seurattu

Autopommi-iskussa viime viikolla menehtynyttä miestä oli seurattu ennen pommin räjäyttämistä, kertoo poliisi.

Poliisin epäilysten mukaan tummiin vaatteisiin pukeutunut mies oli seurannut uhrin liikkeitä sekä Ruskeasuon siirtolapuutarhassa että uhrin työpaikan läheisyydessä Eerikinkadulla.

Uhria on seurattu ainakin joitain päiviä tai jopa viikkoja ennen surmaamista.

Myös viime vuoden joulukuussa siirtolapuutarhassa tapahtuneen ampumistapauksen, jossa autopommijutussa kuollut mies vahingoittui alavartalostaan, tutkinnassa on tullut ilmi, että ennen ampumista siirtolapuutarhan läheisyydessä on ainakin tuntien ajan liikuskellut edellä mainittuihin tuntomerkkeihin sopiva mies.

Poliisi kaipaa yleisön havaintoja Ruskeasuon siirtolapuutarhan ja Eerikinkadun läheisyydestä noin 30-vuotiaasta, noin 185 cm pituisesta ja hoikkavartaloisesta miehestä, joka on jopa tuntien ajan tarkkailut samaan kohdetta.

Poliisi sanoo edistyneensä Helsingin keskustassa viime tiistaina tapahtuneen autopommijutun ja Helsingin Ruskeasuon siirtolapuutarhassa viime joulukuussa tapahtuneen ampumistapauksen tutkimuksissa tutkintasuunnitelman mukaisesti. Tapauksia tutkitaan ampumisjutun osalta murhan yrityksenä ja autopommijutun osalta murhana ja törkeänä tuhotyönä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme