Mainos
Mainos

Autorötöstely kuriin - poliisiautoihin rekisterikilpien lukulaitteet

Poliisiautoihin tulee automaattinen rekisterikilpien lukulaite. Suomalaisen yrityksen valmistama ja lahjoitusvaroin hankittu laite esiteltiin tänään.

Poliisiautoon sijoitettava uusi automaattinen rekisterikilpien lukulaite lukee liikenteessä autojen rekisterikilvet ja vertaa niitä poliisin tietokantaan syötettyihin tietoihin. Laite hälyttää, kun sen lukema rekisteritunnus löytyy tiedostosta.

– Laitteen ansiosta muun muassa katsastamattomat ja varastetut autot poimitaan aiempaa helpommin liikennevirrasta. Samoin paljastuvat autot, joiden veroa ei ole maksettu, poliisijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta kuvaa laitteen hyötyjä.

Tekniikka parantaa liikenneturvallisuutta

Kolehmainen Poliisihallituksesta arvioi lukulaitteen käyttöönotolla olevan merkittävä ennalta estävä vaikutus liikennerikoksiin.

- Ongelmien tiedetään kasaantuvan usein samoilla henkilöille. Katsastamattomilla ajoneuvoilla ajavista henkilöistä löytyy paljon myös ajo-oikeudettomia ja rattijuoppoja, Kolehmainen kertoo.

Näin ollen lukulaitteen avulla saatua tietoa voitaisiin hyödyntää liikennevalvonnan tehostamisessa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot